+36 30 952 7553 iroda@mezenguzovi.hu

Angol tanulás az óvodában
– Angol Kalauz Program –

 Az Angol Kalauz program egy komplex angol nyelvi fejlesztési program, mely születéstől kezdve a kisiskoláskor végéig segíti a szülőket és pedagógusokat a játékos kisgyermekkori angol nyelvi nevelésben több vonalon is.

Mi az, amiben az Angol Kalauz program segít?

Mitől egyedi a módszertan?

A hatékony játékos angolozás kulcsa:

 • játékosság
 • rendszeresség
 • következetesség
 • kitartás, motiváció
 • tudatosság
 • rendszer, struktúra
 • komplex és gondosan tervezett stratégia
 • megfelelően megválasztott eszközök és források
 • gyermek- és szülőbarát módszertan
angol tanulás az óvodában

Az Angol Kalauz komplex rendszerben gondolkodik. Amikor Fürész-Mayernik Melinda, az alapító kidolgozta a programot gondosan megtervezte a módszertant és a struktúrát, amely segíti a hatékony és észrevétlen rögzülést, nem csak bizonyos részeket emel ki, így minden egyes elem szorosan épül egymásra.

Az Angol Kalauz ovisoknak foglalkozások

 • magyar családokra szabott programtervezettel, kifejezetten a programhoz készített angol anyanyelvi hanganyaggal folynak,
 • mondókáinak anyaga nem csak a tradicionális angol mondókákat és dalokat foglalja magában, amelyek között néhány igazi kincs is van – eredeti, sehol máshol nem fellelhető változatokban, hanem a jelenleg népszerű angol gyerekzenekarok dalait is,
 • nem csak a játékokra és éneklésre helyezik a hangsúlyt, hanem egy hónapra lebontott tervezetben a kézügyesség fejlesztése is megjelenik témához kapcsolódó kreatív tevékenységek formájában, illetve a mozgásfejlesztés (nagymozgásos és tornaszerek használata) és a relaxációs technikák is fontos szerepet játszanak a foglalkozásokon
angol tanulás

Milyen egy Angol Kalauz programra épített ovisangol foglalkozás?

Az ovis angol tanulás keretében a kisgyermekek 3-6 éves korig vehetnek részt. Mivel 10 éves kor alatt nem létezik külön idegen nyelvi fejlesztés, ilyenkor komplex fejlesztés történik, azaz a gyermek személyisége, fizikai, kognitív, érzelmi és társas képességei együtt fejlődnek, s ennek egy része az idegen nyelvi fejlesztés is. Így a 45 perces foglalkozás során a kicsikkel megismertetjük az angol nyelv ritmusát, hangzását, az alapvető szókincset és nyelvtani szerkezeteket, mondókákon, dalokon és játékos-mozgásos tevékenységeken keresztül.

A 3-6 éves korosztály számára tervezett foglalkozások jellemzője a rengeteg mozgás és a mese, illetve a társas kapcsolatok alakítására is nagymértékben épít a program.

angol tanulás Telkiben

A foglalkozások célja

Az angol tanulás légköre oldott, felépítése, tartalma előre tervezett, de rugalmasan alkalmazkodik az adott helyzethez. A dalokat, mondókákat sokat ismételjük, egy-egy foglalkozáson belül is, de hétről hétre visszatérünk a régebbiekre, így könnyű megjegyezni őket. Bár kívülről egyszerűnek tűnik, az Angol Kalauz foglalkozásvezető részletes felkészültsége és a nyelvátadási stratégia megalkotása komplex feladat és nagyfokú körültekintést igényel az oktató részéről.

N

felkelteni az érdeklődést az angol nyelv iránt

megismertetni és megszerettetni az angol nyelv hangzását, ritmusát, alapszókincsét, nyelvtani fordulatait, szokásait játékosan énekekkel, mondókákkal, a gyerek életkorának megfelelő játékokkal

ingergazdag környezet biztosítása: látja, hallja, tapintja – érzékeli a nyelvet

 

rengeteg mozgás, amelynek segítségével jobban rögzül a nyelv

a lényeg: hogy nagyon élvezzék, akarjanak jönni a gyerekek a foglalkozásra

élménynyújtás, közös játék és éneklés öröme

 

Angol Kalauz ovisangol foglalkozások

angol tanulás

Az Angol Kalauz program a kisgyermekek angol nyelvi nevelésére, fejlesztésére helyezi a hangsúlyt, az Angol Kalauz komplex módszerre építve ismerteti meg a kicsiket és a szülőket az angol nyelvvel. Az Angol Kalauz ovisangol foglalkozásokon 3-6 éves korú gyerekek vehetnek részt, az iskolába lépésig.

angol tanulás

Az Angol Kalauz program kifejezetten a magyar családokra szabott módszer alapján ismerteti meg a gyerekeket az angol nyelv hangzásával, ritmusával, mondókákon és játékokon keresztül, miközben komplex fejlesztés történik, melyben az angol nyelvi fejlesztés észrevétlen módon jelenik meg.

A foglalkozásokon nincs direkt tanítás, NEM nyelvtanulás folyik, hanem nyelvelsajátítás!

Mi az Angol Kalauz programja?

Az angol tanulás során multiszenzoros technikák alkalmazása: többféle érzékszervi modalitás bevonása a „tanulásba”

 • az anyanyelv elsajátításához hasonló módszerek
 • a kétnyelvű nevelésből jól ismert egy szülő-egy nyelv stratégia alkalmazása
 • tradicionális angol nyelvű mondókák és gyermekdalok alkalmazása, amellyel komplex személyiségfejlesztés érhető el
 • a hagyományos angol nyelvű mondókák és gyermekdalok mellett mai népszerű előadócsapatok dalait is bevonjuk, mint például a népszerű Super Simple Learning és the Learning Station
 • gyermekirodalom: klasszikus és modern mesék, bábozás
 • hatékony kommunikáció, here and now situations („itt és most helyzetek”), meaningful context, párbeszéd – nem puszta kérdés-válasz bemagolás és mondókák betanulása
 • mozgás, mozgásfejlesztő eszközök alkalmazása: mászóalagút, ejtőernyő, labdák
 • gyermekjátékok, tevékenységek
 • otthoni segédlet: a hanganyagokon túl módszertani támogatás a szülőknek

Rólunk mondták:

“Vidámság,szeretet,mérhetetlen türelem,odaadó közösség…és még sorolhatnám a sok-sok pozitív benyomást,amit az első naptól kezdve tapasztaltunk a Busy Bee/Mézengúz Oviban.
Mindkét kislányom imád ide járni,minden ovinak ilyennek kellene lennie!❤️“
Juhász Ágnes

Rólunk mondták:

Azért ajánlom a Mézegú ovit, mert a gyerekem szívesen jár az oviba, reggelente nincs hiszti, hogy nem akar ott maradni, az óvónőkkel tudok kommunikálni és bármilyen kérdésem van,   segítséget is kapok gyermeknevelési kérdésekben. Emellett a fiam ételallergiájára is figyelemmel van az óvoda. A környezet pedig szép, tiszta, tágas és sokat vannak a jó levegőn.
H.A.

Ha felkeltettük érdeklődését, lépjen velünk kapcsolatba.