+36 30 952 7553 iroda@mezenguzovi.hu

Segít a gyermekpszichológus

Gyarmathy Ágnes vagyok, gyermekpszichológus. A Mézengúz Magánóvodában 2021 őszétől dolgozom. 2002-ben végeztem pszichológusként az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, jelenleg a tanácsadó szakpszichológus képzés végzős hallgatójaként, autogén tréning terapeuta, gyermekpszichodramatista, rajzelemzési szakértő vagyok. Számos továbbképzésen vettem és veszek részt, legutóbb NLP technikák pszichológusi alkalmazásáról tanultam. Fontosnak tartom a szakmai tudásom folyamatos bővítését, képződést mind szakmai, mind önismereti téren. 

Az elmúlt 5 évben óvodapszichológusként dolgozom, valamint Budapesten a Bárányfelhő terápiás Központ csapatát erősítem gyermekpszichológusként, ahol 3-18 éves gyerekekkel, és családjukkal foglalkozom egyéni formában. 

 

Munkámban…

…a gyermekpszichodráma határozza meg a szakmai szemlé-letemet: a közös mesealkotás, meseszövés segítségével a gyerekek megmutatják és kijátsszák saját problematikájukat. Mindehhez pszichológusként elfogadó, nyitott, empatikus légkört teremtek, amiben a gyermek szabadon megmutathatja saját “színeit”, ezáltal nő az énereje, önbizalma, önértékelése, és viselkedése is rendeződik. 

 Munkámban fontosnak tartom a rendszerszemléletet, igyekszem a szülőkkel közösen, velük együtt megérteni a hozzám kerülő gyermekek tüneteit, egy csapatként dolgozni velük és a pedagógusokkal, hogy a gyermeknek segíteni tudjunk. A Mézengúz Magánóvodában egyéni és csoportos beszélgetésekel, valamint szülőkonzultáció formájában segítem a hozzám fordulókat. 

gyermekpszichológus
gyermekpszichológus az óvodában

Vallom azt, hogy minden gyermek legbelül csupa jó, az én feladatom pusztán segíteni őket abban, hogy kibonta-koztathassák a bennük lévő kincseket, csodákat, színeket. Ennek a kivételes folyamatnak vagyok pszichológusként a kísérője, segítője, katalizátora.

A Mézengúz Magánóvodában pénteki napokon dolgozom. Konzultációhoz előzetes időpont egyeztetés szükséges az alábbi elérhetőségek valamelyikén: 

 telefon: +36-70-356-6586
e-mail: agnes.gyarmathy@gmail.com 

Ismerkedjen meg egyéb pedagógiai gyakorlatainkkal!