+36 30 952 7553 iroda@mezenguzovi.hu

Bemutatkozik az óvoda

Az óvodánk környezete

Az óvoda Telkiben, Budapesttől 21 km-re, a Zsámbéki – medence északkeleti peremén helyezkedik el. A kistérség egésze alapvetően a főváros közelsége miatt vonzó helynek számít a betelepülők számára. Intézményünk 2015 óta működik a település központjában, csodálatos természeti környezetben, a falu egyetlen magánóvodájaként. Épülete, melyet egyébként is gyermekek számára terveztek, 1500 nm -es szépen gondozott, játszóterekkel felszerelt, fákkal, bokrokkal beültetett, virágokkal díszített telken helyezkedik el.  Elrendezése napjainkban is az igényeknek megfelelően változik, éppen újabb csoportszobával bővül. Ízléses kialakítás, napfényes helyiségek, kellemes légkör jellemzik a belső teret. Minden, a gyerekek fejlesztéséhez, felszabadult játékához kellő tér és eszköz rendelkezésre áll, úgy mint a saját nagy és jól felszerelt tornaterem, uszoda, tenisz pálya, udvar és fejlesztő szobák.

Az óvoda munkatársai

Óvónőink mindannyian szakképzett, tapasztalt pedagógusok, dajkáink többsége is sok éve bizonyítja rátermettségét az intézményünkben. Igyekszünk minden új kihívásnak megfelelni, még akkor is, ha arra nem számítottunk, ezért folyamatosan képezzük magunkat, a tanultakat pedig beépítjük a pedagógiai folyamatokba. Egész évben lehetőséget adunk a beiratkozásra, hiszen óvodapedagógusaink az ezzel járó többlet feladatokat is a tőlük megszokott természetességgel oldják meg. Már kétéves kortól, egészen a gyerekek hétéves koráig segítjük a gyermeknevelést személyre szabott, az életkori sajátosságokat és az egyéni fejlettségi szintet figyelemben tartó foglalkozásainkkal. Hogy az egyéni bánásmód tényleg mindig megvalósuljon, azon évek óta dolgozunk és ebben az évben igazán nagy hangsúlyt fektetünk az ezért a célért folytatott munkánkra. Így az év eleji alapos fejlettségi szint mérés, melyet fejlesztőpedagógus végez és az év közben megvalósított szoros figyelem, illetve minden apró hiányosság, fejletlenség, zavar azonnali kezelése az egyik legfontosabb célunk a következő nevelési évben. Ennek érdekében az óvónők munkáját tehát fejlesztőpedagógus, logopédus, pszichológus kollégák is segítik, mely szolgáltatások alapszinten térítésmentesen, ezeket a havi díj tartalmazza.

Pedagógiai programunk

Az óvoda előző, nagy tapasztalattal bíró, általunk nagyra becsült vezetője a Kudarc nélkül az iskolában nevű program alapján alkotta meg intézményünk saját pedagógiai programját, mely olyannyira jól tükrözi mai elképzeléseinket is, hogy örömmel ragaszkodunk hozzá. Mindemellett megtanultunk együtt fejlődni korunkkal, lépést tartani az új igényekkel, így ma már számos új, innovatív illetve alternatív óvodai nevelési program kipróbálása sikeresen zajlik ovinkban. A biztonságos óvoda és a Zöldovi nevű programok számára is ideális környezetet teremt ez a csodaszép falusi környezet, ahol a biztonságos közlekedés feltételei mellett a gazdag növény és állatvilág is jó ingerek sokaságát, a spontán, élmenyszinten megvalósuló tanulás lehetőségét hordozza magában. Amikor az időjárás miatt nem tudjuk a szabadban eltölteni az időt, a Boldogságóra nevű program a szociális, az Alapozó, idegrendszert fejlesztő torna pedig a mozgáshoz és a gondolkodáshoz kapcsolódó képességek fejlesztéséhez járul hozzá játékosan, jó szórakozást is biztosítva. Ezen a nyáron is dolgozunk tovább a mozgás fejlesztés és az angol nyelvvel ismerkedés még magasabb szintre emelésén, amely törekvésünk nem csupán a gyerekek, hanem a saját fejlődésünk érdekében is történik.

Teljes pedagógiai programunk itt látható! (klikk)

SZMSZ megtekintéséhez kattintson ide!

Házirendünk itt látható! (klikk)

óvoda Telkiben
óvoda vidéken Mézengúz magánóvoda Telki

9 +1 érv
a Mézengúz ovi mellett

A szülői visszajelzések alapján

  • A szülők többsége azért választotta az óvodánkat, mert jó híre van, ismerik az óvodába folyó nevelőmunkát
  • A gyermekek kapcsolatát a felnőttekkel (óvónő, dajka) fontosnak és kielégítőnek tartják
  • A szülők véleménye, hogy az óvoda nagymértékben segíti a gyermek önállósodását
  • A beszédfejlődés az iskolára való alkalmasságot megalapozottnak vélik
  • A gyerekek szeretnek óvodába járni
  • A tájékoztatás szülői értekezleten a szülők szerint kielégítő
  • A szülők szívesen vesznek részt az óvoda programjain, rendezvényein
  • A szülők elégedettek az óvoda és a család kapcsolattartási formáival
  • Az exluzív környezetet elvarázsolja az ide látogatókat
  • Széles szolgáltatási palettával le tudjuk fedni az extra igényeket

 

Nézze meg elnyert címeinket!

 

Épületünk