+36 30 952 7553 iroda@mezenguzovi.hu

Polgár Judit sakkjátszótere

A sakk egy új módszertani program az általános, a logikus és kreatív gondolkodás elősegítésére, a digitális korban fellépő gondolkodásfejlődési hiányosságok pótlására.

A sakk elsajátítása nem a cél, hanem az eszköz a gyerekek képességeinek komplex fejlesztésének érdekében.

A sakktábla és a feladatok segítségével kialakul a biztos téri tájékozódás, a térirányok észlelése, a térben való gondolkodás. Tisztában lesznek a sorok és oszlopok fogalmával, ami az iskolában nagy előnyt jelent.

Ok-okozati összefüggéseket, tapasztalatokat szereznek, fejlődik a stratégiai és problémamegoldó gondolkodásunk.

Sakk oktatás mesével

A sakk oktatás első szakaszban a sakkmesével ismerkednek a gyerekek, a sakkbábok nevével és lépésmódjával. A bábokhoz számértékek is tartoznak. Ezek segítségével matematikai műveleteket (összeadás, kivonás, relációk) végezhetők.

A programhoz tartozó mozgásos feladatok által mozgásuk is fejlődik, ami szoros kapcsolatban van az idegrendszeri éréssel.

Sakkozás közben a gyerekek több, már megszerzett információt mozgósítanak és kombinálnak össze, miközben idegrendszerükben a sejtek közötti kapcsolatok fejlődnek.  Ezeket a kapcsolatokat fogják felhasználni mindenfajta tanulás során. A sakk a maga vizuális szimbólumrendszerével az egész tanulási folyamat kialakulására komoly kihatással van.

sakk

Rólunk mondták:

“Vidámság,szeretet,mérhetetlen türelem,odaadó közösség…és még sorolhatnám a sok-sok pozitív benyomást,amit az első naptól kezdve tapasztaltunk a Busy Bee/Mézengúz Oviban.
Mindkét kislányom imád ide járni,minden ovinak ilyennek kellene lennie!❤️“
Juhász Ágnes

 

Rólunk mondták:

Azért ajánlom a Mézegú ovit, mert a gyerekem szívesen jár az oviba, reggelente nincs hiszti, hogy nem akar ott maradni, az óvónőkkel tudok kommunikálni és bármilyen kérdésem van,   segítséget is kapok gyermeknevelési kérdésekben. Emellett a fiam ételallergiájára is figyelemmel van az óvoda. A környezet pedig szép, tiszta, tágas és sokat vannak a jó levegőn.
H.A.

Rólunk mondták:

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.