+36 30 952 7553 iroda@mezenguzovi.hu

A robotika alapjai

Kétség nem fér hozzá, hogy napjainkban az informatika és a technológia fejlődése gyorsvonatként halad előre. Kikerülhetetlen, hogy a felnövekvő generáció rendelkezzen informatikai tudással, azonban ez a tudás a számára megfelelő szintű kell, hogy legyen. Bár az informatikai eszközök túlzott használata veszélyeket is rejtenek magukban, egy alapvető informatika tudás elkerülhetetlen már gyerekkorban is.  Mire az ovisaink felnőnek szinte már nem lesz olyan pozíció, ahol ne lenne szükség informatikai tudásra, sőt, alapfokú kódolási ismeretekre vagy programozói képességekre is.

A robotika alapjai foglalkozások célja,
– hogy a gyermekek jól boldoguljanak ebben a technikailag fejlődő világban,
– hogy fejlessze az informatikai gondolkodásukat 
– növelje azokat a kulcsfontosságú képességeiket, mint pl.: az együttműködés, logikus gondolkodás, kreativitás, problémamegoldás

 

Speciális eszközökkel

Az algoritmikus gondolkodás fejlesztését, az alapvető kódolás tanítását, a robotika bevezetését és alkalmazását 3–10 éves korban lehet elkezdeni játékos eszközökkel.

Óvodánkban több ismert márka fejlesztő játékaival rendelkezünk, amivel a robotika alapjaira tudjuk irányítani a gyerek figyelmét, játék közben.

 

Rólunk mondták:

“Vidámság,szeretet,mérhetetlen türelem,odaadó közösség…és még sorolhatnám a sok-sok pozitív benyomást,amit az első naptól kezdve tapasztaltunk a Busy Bee/Mézengúz Oviban. Mindkét kislányom imád ide járni,minden ovinak ilyennek kellene lennie!❤️“
Juhász Ágnes

Rólunk mondták:

„Azért ajánlom a Mézegúz ovit, mert a gyerekem szívesen jár az oviba, reggelente nincs hiszti, hogy nem akar ott maradni, az óvónőkkel tudok kommunikálni és bármilyen kérdésem van,   segítséget is kapok gyermeknevelési kérdésekben. Emellett a fiam ételallergiájára is figyelemmel van az óvoda. A környezet pedig szép, tiszta, tágas és sokat vannak a jó levegőn.”
H.A.