+36 30 952 7553 iroda@mezenguzovi.hu

Úszásoktatás

Az úszásoktatás az egyik kiemelt helyet foglalja el óvodánk életében.
Az úszás az egyik legegészségesebb és legfontosabb mozgásforma.
Elsajátítását már egészen kisgyermek korban érdemes elkezdeni.
Az úszásnak számos pozitív hatását ismerjük:
– fejleszti az idegrendszert, a mozgáskoordinációt
– segíti a stressz, feszültség, felesleges energiák levezetését
– tartásjavító, segít a mozgásszervi elváltozások kialakulásának megakadályozásában
– arányos izomzatot épít, fejleszti az állóképességet
– a víz sajátos közege miatt kíméletesen erősíthető az izomzat
– növeli a tüdő kapacitását, a szív és érrendszer működését pozitívan befolyásolja

 

Úszásoktatás saját tanmedencénkben

A Mézengúz Óvodában abban a szerencsés helyzetben vannak a gyermekek, hogy az óvoda saját tanmedencéjében tanulhatnak úszni. A medence rendelkezik egészen sekély és mélyvizes résszel is, mely biztosítja, hogy a kezdőtől a haladókig mindenki ideális körülmények között fejlődhessen.

A 3-4 éves gyermekeknél a víz megszerettetését helyezzük a középpontba, játékos feladatok segítsével. Megismertetjük a vizet, mint sajátos közeget. Ha ebben a korban a gyermek jó barátságba kerül a vízzel, a legjobb eséllyel indul, hogy később az úszó technikákat is félelem mentesen, vidáman és könnyedén elsajátítsa.

úszásoktatás
úszásoktatás az óvodában Telkiben
Az úszásoktatás során az 5-6 éves gyermekekkel már mélyvizes vízbiztonsági feladatokat is végeztetünk, illetve konkrét úszásnemeket igyekszünk megtanítani, hogy mély vízben is magabiztosan mozogjanak, ússzanak.
A Telkiben található Mézengúz Óvodában korosztály és tudásszint szerinti differenciált kiscsoportos oktatás folyik, biztosítva ezzel az ideális ütemű fejlődést.

Ismerkedjen meg az alapozó torna foglalkozásainkkal is! 

Rólunk mondták:

“Vidámság,szeretet,mérhetetlen türelem,odaadó közösség…és még sorolhatnám a sok-sok pozitív benyomást,amit az első naptól kezdve tapasztaltunk a Busy Bee/Mézengúz Oviban.
Mindkét kislányom imád ide járni,minden ovinak ilyennek kellene lennie!❤️“
Juhász Ágnes

 

Rólunk mondták:

Azért ajánlom a Mézegúz ovit, mert a gyerekem szívesen jár az oviba, reggelente nincs hiszti, hogy nem akar ott maradni, az óvónőkkel tudok kommunikálni és bármilyen kérdésem van,   segítséget is kapok gyermeknevelési kérdésekben. Emellett a fiam ételallergiájára is figyelemmel van az óvoda. A környezet pedig szép, tiszta, tágas és sokat vannak a jó levegőn.

H.A.