+36 30 952 7553 iroda@mezenguzovi.hu

Dinamikus Szenzoros Integrációs Terápia

Egy komplex mozgásfejlesztésen alapuló idegrendszer fejlesztés.

Az észlelés fontossága

Tudjuk, hogy a gyerekek annyira szeretnek szaladgálni, körbe-körbe nyargalászni, föl-le ugrándozni, hemperegni, hintán lengedezni, forogni, tapogatni.

A kutatások bizonyítják, hogy testi, lelki, szellemi fejlődésüket segítik ezek az élmények, idegrendszerük válik érettebbé általuk. Ezért nagyon fontos, hogy a gyerekkor sok aktív tevékenységgel, szabad játékkal teljen!

Ezt a módszert alkalmazva vezettük be a DSZIT óvodánkban, mely a gyermeknek nem megterhelő, mégis óriásit fejlődnek már egy alkalom után is.

A fejlesztésben a legfontosabb célunk, hogy minden gyermek egyénre szabva kapja meg a számára szükséges segítséget, ezért a foglalkozások kis létszámú csoportokban zajlanak. Egy csoportban az azonos szinten álló gyerekek tornáznak együtt. Szintén ez a célunk, amikor a szülőket részletesen tájékoztatjuk arról, hogy gyermeke számára milyen további fejlesztéseket javasolunk.

A DSZIT ( Dinamikus Szenzoros Integrációs Terápia): egy olyan komplex terápiás módszer, amely a benne résztvevő gyermekeknek izgalmas játék-lehetőségeket nyújt. Olyanokat, amelyek segítségével éretlen, vagy egyes területeken nem megfelelően működő idegrendszerüket saját aktív részvételükkel, önszántukból, egyéni utakon járva fejleszthetik.

 

Rólunk mondták:

“Vidámság,szeretet,mérhetetlen türelem,odaadó közösség…és még sorolhatnám a sok-sok pozitív benyomást,amit az első naptól kezdve tapasztaltunk a Busy Bee/Mézengúz Oviban. Mindkét kislányom imád ide járni,minden ovinak ilyennek kellene lennie!❤️“
Juhász Ágnes

Rólunk mondták:

„Azért ajánlom a Mézegúz ovit, mert a gyerekem szívesen jár az oviba, reggelente nincs hiszti, hogy nem akar ott maradni, az óvónőkkel tudok kommunikálni és bármilyen kérdésem van,   segítséget is kapok gyermeknevelési kérdésekben. Emellett a fiam ételallergiájára is figyelemmel van az óvoda. A környezet pedig szép, tiszta, tágas és sokat vannak a jó levegőn.”
H.A.