+36 30 952 7553 iroda@mezenguzovi.hu

A legértékesebbnek
a legjobb jár!

 

A Mézengúz Magánóvodában ezt biztosítjuk minden szempontból.

Szeretettel várjuk gyermekét, kis létszámú csoportjaink egyikébe, amely már önmagában garantálja a folyamatos figyelmet. Ezen alapelv mentén tervezzük a mindennapokat, úgy a tanulás mint a játék terén, mely biztosítja az iskolaérettséget óvodásaink számára, kezdjék az iskolát a világ bármely pontján.

 

A gyermekeket folyamatos beiratkozással az év bármely időszakában fogadjuk, már 2,5 kortól. Az általános óvodai nevelési időszakon túl a Mézengúz magánóvodában lehetősége van iskola előkészítő csoportban meghosszabbítani az óvodában töltött idejét.

 

Szakmailag tervezett foglalkozásokon túl,rengeteg móka és érdekes program várja a kicsiket és nagyobbakat a hét minden napján. Az életkori sajátosságoknak megfelelő napirend biztosítja számukra a harmónikus fejlődés alapfeltételeit. Legyen szó az angolról,robotikáról, a környezettudatosságra nevelő programunkról vagy egy izgalmas kirándulásról.

 

A testi fejlődés fontosságát szem előtt tartva, rendszeres mozgást, sport foglalkozásokat, fejlesztő tornákat biztosítunk korszerűen felszerelt tornatermünkben. Mindezek mellett az úszásoktatás a Mézengúz magánóvoda saját uszodájában szakképzett oktató munkatárs gondos felügyelete alatt zajlik.

Beiratkozás

 
 
 
 
 
 
 

 

A Mézengúz magánóvodában a beiratkozás egész évben folyamatos. Kis létszámú csoportjainkban minden esetben legalább két óvodapedagógus jelenléte garantálja a kicsik folyamatos felügyeletét és biztonságát.

 

Érdeklődési szándékát jelezze felénk elérhetőségeink egyikén, hogy egy személyes találkozó keretében bemutathassuk óvodánkat.

 

Pedagógiánk és célunk: Az iskolai rendszerre teljesen felkészített boldog gyermekek. Nevelési elveinket tudatos szakmai tervezés mentén, a gyerekek érdekeinek figyelembevételével alkottuk meg. Alapelvünk, hogy biztonságban, szeretetben a mozgásfejlesztés módszereinek eszköztárával, az angol nyelvvel való ismerkedéssel és a Boldogságóra programmal felszabadult, vidám, kiegyensúlyozott gyermekeket neveljünk.

Pedagógiai
programunk

 
 
 
 
 
 

 

Mozgásfejlesztés:

minden típusú mozgásigényt biztosítunk kirándulással egybekötött sétákon át az általános és fejlesztő mozgásformákig.

 

Úszásoktatás: a Mézengúz Óvodában abban a szerencsés helyzetben vannak a gyermekek, hogy az óvoda saját tanmedencéjében tanulhatnak úszni szakképzett úszómestereinktől heti 2 alkalommal.

 

Alapozó terápia:

Egy komplex mozgásfejlesztésen alapuló idegrendszer fejlesztés. A fejlesztésben a legfontosabb célunk, hogy minden gyermek egyénre szabva kapja meg a számára szükséges segítséget, ezért a foglalkozások kis létszámú csoportokban zajlanak. Egy csoportban az azonos szinten álló gyerekek tornáznak együtt. Szintén ez a célunk, amikor a szülőket részletesen tájékoztatjuk arról, hogy gyermeke számára milyen további fejlesztéseket javasolunk.

 

A DSZIT ( Dinamikus Szenzoros Integrációs Terápia): egy olyan komplex terápiás módszer, amely a benne résztvevő gyermekeknek izgalmas játék-lehetőségeket nyújt. Olyanokat, amelyek segítségével éretlen, vagy egyes területeken nem megfelelően működő idegrendszerüket saját aktív részvételükkel, önszántukból, egyéni utakon járva fejleszthetik.

 

Nagymozgás a tornateremben: Óvodánk korszerűen és változatos eszközökkel felszerelt tornateremmel rendelkezik, mely csoportjaink részére állandó rendelkezésre áll.

 

Angol nyelvvel való ismerkedés:

Az Angol Kalauz program egy komplex angol nyelvi fejlesztési módszer. A foglalkozások során a kicsikkel megismertetjük az angol nyelv ritmusát, hangzását, az alapvető szókincset és nyelvtani szerkezeteket, mondókákon, dalokon és játékos-mozgásos tevékenységeken keresztül.

 

Iskola előkészítő (Ovi-suli):

Célunk, hogy az óvoda és iskola közötti szakadékot megfelelően áthidaljuk. A gyermekek testi-lelki fejlesztésén túl értelmi, szociális és vizuális képességeiket kell fejlesztenünk ahhoz, hogy megfelelő önbizalommal, kudarc nélkül kezdjék meg az iskolai tanulmányaikat.

 

Szervezett programok:

változatos programokat biztosítunk minden hónapban óvodásainknak, amelyekben a tanítás és fejlesztés mindvégig jelen van, mégis játékosan tanulnak meg fontos dolgokat. Csak néhány ezek közül a programok közül: Bábos Mesekuckó, Vadasparki Akadémia, kirándulás a Svábhegyi Csillagvizsgálóba, rendszeres múzeum és színház látogatás. Szabadtéri programjaink keretében nagy figyelmet fordítunk a biztonságos közlekedés fontosságának hangsúlyozására is. Pedagógia programunk szerves része az óvodai foglalkozáson keresztül, a környéken tett sétákon át, hogy ovisaink megismerkedjenek a hétköznapokban is előforduló közlekedési szituációkkal és a balesetveszélyes helyzetek elkerülési módjával.

A Mézengúz óvoda
további előnyei

 
 
 
 
 

 

Büszkék vagyunk az évről évre elnyert díjainkra és mindent megteszünk annak érdekében, hogy ne csak megtartsuk az elismeréseket, hanem bővítsük azokat és fejlesszük szakmai  hátterünket. Jelenleg is pályázunk az Év Állatbarát Óvodája címért.

 

Számos fakultatív foglalkozás közül választhatnak a hozzánk járó gyermekek: pl. jóga, sakk, síelés, tenisz, extra úszás, Minidance, extra angol.

 

Nagylétszámú szakmai csapatunk biztosítja, hogy a gyermekek a maximális figyelmet kapják, így elősegítve fejlődésük egyéni ütemét. Óvodánkban pszichológus és mester gyógypedagógusok is biztosítják a kiemelkedő szakmai minőséget.

 

A Mézengúz óvoda kellemes zöldövezeti környezetben Telki szívében helyezkedik el. Intézményünk könnyen megközelíthető, megfelelő számú saját parkolóhellyel rendelkezik. Séta távolságra található intézmények, melyeket óvodásainkkal rendszeresen látogatunk. 

 

Közvetlen közelünkben található: posta, bolt, sportcentrum, teniszpálya, zöldséges, idősek otthona, könyvtár, pékség, cukrászda, játszóterek